SCHOONHEIDSSALON AGAVE Sint-Michielsgestel

Salon voor huidverbeterende behandelingen

Derma Pen

De derma pen is een nieuw apparaat dat gebruikt wordt voor microneedling en huidvernieuwing. In vergelijking met bestaande micro needling therapie is de derma pen effectiever en veiliger.

Toepassingen

De derma pen heeft kleine vibrerende naaldjes die de huid een heel klein beetje beschadigen, zodat er een natuurlijk genezingsproces in gang wordt gezet. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel). Deze methode is onder andere geschikt voor de volgende indicaties:

  • (Acne)littekens
  • Huidverjonging/huidverbetering
  • Rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Grove poriën

Voordelen

De derma penbehandeling is bijzonder effectief en biedt daarnaast nog de volgende voordelen:

  • Korte hersteltijd.
  • Ook in te zetten op lastigere plekken zoals rondom de lippen en ogen.
  • De behandeling is zeer nauwkeurig.
  • De behandeling is in verhouding met vergelijkbare methoden meer comfortabel.

De behandeling

De derma pen bevat kleine naaldjes die de huid beschadigen en daarmee prikkelen om een aantal natuurlijke genezingsprocessen in gang te zetten. De aanmaak van nieuw bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder de bovenste huidlaag afspeelt. Er zal pas na enkele weken verbetering zichtbaar zijn.

Vooraf zal er een hyaluronzuur serum worden aangebracht op de te behandelen huid. Daarna zal ik met de derma pen roterende bewegingen over uw huid bewegen. Dit doet geen pijn, maar geeft wel een prikkelend gevoel. Afhankelijk van de indicatie en huidconditie zal ik bepalen hoe diep de naaldjes in de huid geplaatst worden. Bij een diepe plaatsing kan de huid iets bloeden. Dat geneest echter meteen weer. De huid zal na de behandeling nog 1 à 2 uur rood zijn en gloeiend aanvoelen. Dat zal geleidelijk minder worden maar er zal nog enkele dagen een rode gloed zichtbaar zijn. Daarnaast zal de huid iets schilferen. 

Resultaat

Na een aantal behandelingen zal de huid steviger en gladder zijn wat resulteert in een egale en stralende teint. Huidoneffenheden zoals rimpels en acne zullen geleidelijk vervagen. Doordat de huid zichzelf vernieuwt zullen ook verstoringen in het pigment verminderen (pigmentvlekjes, ouderdomsvlekjes en zonschade).